lauantai 10. tammikuuta 2015

Häämessut Helsingissä 10-11.1.

Kävimme tänään sulhasen kanssa ihmettelemässä ja ihastelemassa Wanhassa Satamassa järjestetyillä häämessuilla. Messuilla oli yli 150 näytteilleasettajaa, aina erilaisista pitopalveluista, sormuksiin ja seurakuntaan. Messuilla järjestettiin myös muotinäytöksiä sekä tietoiskuja.



Messuille lähtiessämme tarkoituksena oli löytää hääyöpaikka, mutta valitettavasti montakaan hotellia ei messuilla esittäytynyt. Kämp taisi olla yksi niistä harvoista, ja heilläkin ständin pääajatus oli Kämpin esittely hääpaikkana. Tämän vuoksi emme saaneet häätarjousta mukaan sviitistä, mutta muuten palvelu oli erittäin ystävällistä. Onneksi netistä löytyy jonkun verran kuvia eri hääsviiteistä. Hääsviitti on ollut hakusessa jo jonkun aikaa, joten siitä voisinkin kertoa myöhemmin erikseen. Myös kaikki ehdotuksen sen suhteen ovat lämpimästi tervetulleita! 

Osallistumme messuilla myös miesten pukeutumisen tietoiskuun, jossa Turo Tailor kertoi sulhasen hääetiketistä, pukuliike NAM esitteli frakin sekä saketin ja saimmepa kuulla myös bestmanin ja muiden juhlavieraidenkin pukeutumisesta. Frakki on aina erittäin juhlallinen puku, mutta myös hyvin säännöstelty sillä mm. rannekelloa ei saa käyttää eikä liivin väriä valita. Ainut mitä frakissa voikin valita tai muuttaa on kukkaviehe. Saketti taas on hieman rennompi, mutta siltikin juhlallinen ja suosittu etenkin keskieuroopassa. Tailorin pukeutumisopas on hyvä apu, jos olet ihan hukassa sulhasen pukeutumisen kanssa. 




Toinen tietoisku mihin osallistuimme oli seurakunnan järjestämä ja koski häämusiikkia, siis kirkossa soitettavaa. Tietoiskussa käytiin läpi vihkikaavaa sekä kuunneltiin näytteitä monista häämarsseista. Tietoisku oli erittäin antoisa, kanttorit sekä paikalla ollut pastori olivat mukavia ja vastailivat kysymyksiin. Saimme myös idean mitä häämarsseja meidän häissämme kuullaan. Näistäkin lisää myöhemmin. 

Tietoiskujen ja muotinäytösten lisäksi messuilla järjestettiin myös korkojen korkeakoulu. Itse harmittavasti missasin tämän, kun kävimme syömässä. Erittäin harmi, sillä tätä olin niin odottanut! 

Näistä yli 150 näytteilleasettajasta myös kakkujen tekijät kiinnostivat meitä, sillä yritämme etsiä gluteenitonta, maidotonta hääkakkua, joka olisi kaunis ja vielä maittavakin. Siinäpä haastetta kerrakseen! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti