tiistai 13. tammikuuta 2015

Morsiamen pukeutuminen

Olen ruvennut lokakuussa selailemaan erilaisia hääpukuja netissä ja muutamia suosikkimalleja sieltä löytyikin, kuten A-mallinen hääpuku. En kuitenkaan pitänyt mitään kiirettä lähteä sovittelemaan hääpukuja, olihan vasta syksy ja ensi kesään aikaa. Marraskuussa sain kuulla, että hääpukujen tilaus voi kestää jopa 4-6 kuukautta, joten olisi sittenkin syytä lähteä sovituskierroksille.



Joulukuun alussa varasin ensimmäisen sovitusajan Niinattareen ja tuon tunnin aikana ehdinkin sovittaa viittä erilaista hääpukua. Sovitin miettimääni A-linjaista, iso helmaista mekkoa, mutta se ei iskenyt. Olihan se erittäin kaunis päälläni ja tiesin tuon mallisten mekkojen sopivat minulle. Kuitenkin se muistutti liikaa kaapissani olevia iltapukuja, jotka myöskin olivat A-linjaisia. Päätimpä myös kokeilla merenneitomallista pukua ja sekin istui minulle kuin nakutettu. Olin saanut erittäin hyvän kandidaatin A-linjaisen rinnalle. Myyjä vielä esitteli muutaman muun mekon, joista paria sovitin, mutta ne eivät yltäneet näiden kahden rinnalle. Tästä oli hyvä suunnata takaisin kotiin ja netin ääreen.


Seuraavaksi varasin sovituksen Stockan hääpukuosastolle ja sovitin aivan ihanaa Provoniaksen hääpukua. Puku oli erittäin hyvän mallinen, tyllinen merenneitopuku, ja tämä varmisti sen, että tulisin etsimään itselleni merenneitomallisen hääpuvun. Provoniaksen koristelu oli mieleeni kuitenkin hieman liian "talvinen" ja siksi sovittamani puku ei ollut unelmani. Tätä samaa pukua saisi myös tilattua ilman koristeita tai sitten voisi nykyiset koristeet ratkoa pois ja laittaa mieleiset tilalle. Koristeiden ratkominen ja uusien laittaminen jäi mieleni päälle. Päätin kuitenkin vielä jatkamaan etsiskelyä.
Kaikki kuvat Niinattaresta.
Kaikki kuvat Niinattaresta. 

Kaasoni saapui Helsinkiin ja päätimme käydä katsastamassa Stilissiman sekä Kaunis Morsiammen. Stilissimasta ei löytynyt Provoniaksen puvun voittanutta, ja kokeilinkin siellä uudelleen talvista provoniasta. Kaunis Morsian oli pienoinen pettymys, liikkeessä ei ollut kauheasti pukuja eikä yhtäkään tyllistä merenneitounelmaa.

Viimeiseksi kävin yksin läpi Muotitalo Tyynelän, Lovebirdsin käytetyt hääpuvut ja Zazabellan, mutta näissä liikkeissä valikoima oli erittäin pieni ja vain Lovebirdista löytyi mekko,
jota edes sovittaa.

Hääpuvun etsiminen ei siis ole mitään ihan helppoa hommaa. On ollut kuitenkin aivan mahtavaa sovittaa hääpukuja eri liikkeissä ja se on nostanut jännitystä tulevista häistä. Ne ovat käyneet paljon todemmiksi.


1 kommentti:

  1. Bongasin blogisi tuolta fb-ryhmästä ja täytyypä alkaa seurailla. I

    tse kolusin myös pukua etsiessä jotakuinkin samat liikkeet ja omani löysin lopulta Tyynelästä. Luulisi, että merenneitomalleja löytyy pilvin pimein, sillä ne tuntuvat olevan kovasti muodissa. Ainakin viime viikonlopun häämessuilla niitä oli muotinäytös täynnä. :)

    VastaaPoista